Vuit
propostes
per als
propers
4 anys

L’essència del projecte que ens imaginem per canviar el nostre poble es pot resumir en les vuit propostes que et presentem a continuació. En tenim moltes més que et podem explicar o que pots consultar en el nostre programa polític, però en volem destacar aquestes perquè creiem que són imprescindibles per construir un projecte il·lusionant i amb recorregut per a Torelló.

Totes elles són propostes específiques, realistes i mesurables amb la voluntat que d’aquí quatre anys puguem rendir comptes i comprovar si s’han portat a terme o no. Així doncs, pren nota!

IMAGINA’T
UN POBLE NET, ENDREÇAT I PENSAT PER A TOTHOM.

Viure en un entorn agradable, cuidat i sostenible és imprescindible per sentir-nos com a casa. Per això impulsarem un pla de xoc per deixar enrere el deteriorament del poble i incorporarem totes les perspectives en el pla d’accions d’urbanisme (sostenibilitat, paisatgisme, gènere, arquitectura, accessibilitat…).
És possible creant un llibre d’estil i organitzant les tasques de la brigada municipal perquè actuïn a tot el poble en funció de les prioritats i necessitats i reforçant la seva tasca amb plans d’ocupació.
Ja és hora de revertir, des de primer dia de govern, la deixadesa d’avui i donar identitat a Torelló.

IMAGINA’T
PASSAR LA TARDA EN UN ATENEU CULTURAL.

Volem viure en un poble on la cultura sigui referent i motor d’activitats, per això proposem la creació d’una illa cultural a la zona del Museu de la Torneria. Volem en un mateix espai l’escola de música, l’escola d’art plàstiques, el museu de la torneria i un ateneu cultural.
És possible repensant els usos de l’edifici del Museu de la Torneria i adequant els espais adjacents.
Ja és hora que la cultura faci bategar Torelló. Durant aquest mandat adequarem l’espai a les necessitats dels diferents serveis, buscarem els recursos per rehabilitar la caseta i per posar en funcionament l’illa cultural i definirem participativament el model de gestió.

IMAGINA’T
PODER DEMANAR EXPLICACIONS DIRECTAMENT ALS CÀRREC ELECTES.

Omplirem de contingut les paraules proximitat, transparència i democràcia vetllant perquè l’equip de govern mantingui el contacte amb totes les realitats, escolti inquietuds i passi comptes de la seva acció.
És possible trepitjant periòdicament tots els barris.
Ja és hora d’exercir una política de proximitat real i, per això, cada mes durant tot el mandat ens desplaçarem a un barri diferent perquè tothom pugui parlar, escoltar, proposar i seguir l’acció del dia a dia de l’equip de govern.

IMAGINA’T
UN POBLE QUE ES CUIDA DE LA SEVA GENT GRAN.

No ens podem permetre un poble on la solitud de les persones grans les posi en risc. Per això dissenyarem el projecte radar, un projecte per millorar la qualitat de vida de les persones evitant-ne l’aïllament i l’exclusió social.
És possible creant una xarxa veïnal i implantant sistemes tecnològics de monitorització per detectar i alertar quan una persona gran pateix alguna problemàtica i poder-hi actuar amb celeritat.
Ja és hora de facilitar els mecanismes per cuidar-nos els uns als altres i, per això, definirem el projecte durant la primera meitat de mandat amb un anàlisi de persones usuàries i col·laboradores per poder-lo posar en funcionament durant la segona meitat.

IMAGINA’T
QUE TOTHOM TÉ ELS MATEIXOS DRETS, DEURES I OPORTUNITATS.

Posarem en marxa l’espai dona amb un servei d’informació, assessorament, atenció, participació, prevenció i sensibilització que treballi per potenciar la presència de les dones en tots els àmbits de la vida social i per la igualtat entre homes i dones.
És possible treballant de manera real i efectiva per la igualtat, promovent l’educació en valors i establint mecanismes de coordinació.
Ja és hora de passar a l’acció per no convertir-nos en còmplices del masclisme i, per això, des de l’Ajuntament ubicarem en un edifici públic l’espai dona i definirem qui en serà l’equip coordinador que impulsi les diferents accions.

IMAGINA’T
PODER COMPRAR CADA DIA I A TOTA HORA A LA TEVA BOTIGA DE CONFIANÇA.

Proposem adequar els comerços de Torelló als nous hàbits de consum perquè les persones que no poden comprar a les botigues del poble per manca de temps puguin fer-ho.
És possible amb una plataforma de comerç online i un sistema de “guixetes” a espais com l’estació de trens com a punt de recollida de les compres.
Ja és hora d’estar al costat del nostre comerç i, per això, des del primer moment, juntament amb els comerciants, dissenyarem la plataforma online i estudiarem el sistema de “guixetes”.

IMAGINA’T
UNA POLICIA LOCAL AL COSTAT DE LES PERSONES.

Volem una policia local que treballi al costat de la gent per garantir els drets i la seguretat de totes les persones que vivim a Torelló
És possible amb un canvi de model, racionalitzant el sistema actual, fent que hi hagi una major coordinació entre els diferents recursos, augmentant la presència dels agents al carrer i fent que el Consell de Seguretat Ciutadana i Mobilitat sigui un òrgan de participació real i efectiva.
Ja és hora de posar en valor la prevenció i la mediació i, per això, començarem aquest canvi de model alhora que abordarem i resoldrem el conflicte laboral que hi ha al servei.

IMAGINA’T
UN POBLE SOSTENIBLE.

Podem reduir l’ús del cotxe privat pels trajectes dins el poble amb un sistema de transport urbà i dissenyant camins segurs perquè la canalla vagi caminant a l’escola.
És possible disposant d’un sistema de bus local que connecti els serveis de Torelló amb els barris i amb actuacions en matèria d’urbanisme i seguretat que donin confiança a la canalla i a les seves famílies perquè puguin desplaçar-se sols.
Ja és hora de posar el nostre granet de sorra per pal·liar el canvi climàtic i, per això, coordinarem el pla d’actuació pels camins segurs i anirem a conèixer propostes de transport urbà que ja estan en funcionament en pobles de la mida de Torelló.